Κινέζικα & Πληροφορική

Τα Κινέζικα κοντράρουν τα Αγγλικά!

Μπορεί ακόμα τα αγγλικά να έχουν mismatch όλες τις άλλες γλώσσες, τα κινέζικα όμως είναι μια από τις ανερχόμενες γλώσσες της αγοράς εργασίας και των διεθνών σχέσεων.

Η Κινέζικη γλώσσα είναι μια γλώσσα την οποία μιλούν περίπου το 1/5 του παγκόσμιου πληθυσμού και ένα μεγάλο ποσοστό προγραμματιστών και ανθρώπων της πληροφορικής.

Για αυτό η ExpertIn Varis, δημιούργησε ένα νέο ετήσιο μάθημα για όλες τις ηλικίες, όπου διδάσκεται σε εισαγωγικό επίπεδο η κινεζική γλώσσα με στοιχεία πληροφορικής.

Οι σπουδαστές κάνουν τη βασική εισαγωγή τους στην κινεζική γλώσσα και κουλτούρα, μαθαίνοντας τις βασικές γραμματικές και συντακτικές δομές. Επιπλέον, μαθαίνουν βασικές έννοιες όπως το σύστημα γραφής pinyin, τους τόνους, κάποιους βασικούς χαρακτήρες καθώς και τις γραμμές με τις οποίες σχεδιάζονται/γράφονται όλοι οι κινέζικοι χαρακτήρες.

Σε προφορικό επίπεδο, μαθαίνουν πώς να συμμετέχουν σε απλές, καθημερινές συζητήσεις, σε μία τηλεφωνική συνομιλία, να κάνουν μία γνωριμία, να δίνουν ευχές, να κάνουν ερωτήσεις και να δίνουν οδηγίες.

Για την απόκτηση του πρώτου πτυχίου Hànyǔ Shuǐpíng Kǎoshì (HSK1) οι σπουδαστές πρέπει να γνωρίζουν εκατόν πενήντα (150) χαρακτήρες – ιδεογράμματα.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στο vari@expertin.gr ή συμπληρώστε την φόρμα ενδιαφέροντος.